Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

«Εκκωφαντική» σιγή από τα ΜΜΕ για τη μήνυση στη Χάγη!



                   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Μια πολύ σημαντική υπόθεση, αυτή της μήνυσης που έχει καταθέσει Γερμανίδα δικηγόρος ενάντια σε όσους εφαρμόζουν  εγκληματικούς νόμους/συμφωνίες  που έχουν  εξαθλιώσει  μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας,  πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητη από τα ΜΜΕ και αφήνεται στην αφάνεια  ώστε να αποδυναμωθεί (διαβάστε για τη μήνυση εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2014/10/01/icc/ ).  Φυσικά αποτελεί δικαίωμα του κάθε μέσου  επικοινωνίας  η επιλογή των ειδήσεων και του είδους  της ενημέρωσης που θα κάνει και ίσως κάποιοι να αναρωτηθούν  γιατί  μας εκπλήσσει το γεγονός  της αποσιώπησης  μιας τέτοιας  πολύ σημαντικής είδησης.  Ένα είναι το σίγουρο, ότι  δεν εκπλησσόμαστε.
mmeΑς μην ξεχνάμε άλλωστε ότι εμείς  έχουμε βιώσει  πολλάκις τον αποκλεισμό στην ενημέρωση με διάφορους τρόπους. Είτε  σε ζωντανές συνδέσεις  όπου δεν μας έδιναν τον σχετικό χρόνο να ολοκληρώσουμε,  ενώ  άφηναν την εκάστοτε φωνή του Υπουργείου Υγείας  να μιλά με τις ώρες. Είτε με την ματαίωση της παρουσίας μας σε εκπομπές που μας είχαν ζητήσει να παρευρεθούμε, μετά από παρέμβαση του τάδε η του δείνα εκπροσώπου.  Είτε με «κατέβασμα του διακόπτη» σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, όταν ακούστηκαν εκφράσεις σχετικά με θανάτους ανασφάλιστων πολιτών και γενοκτόνες πολιτικές  στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,  «δάκτυλος»  ζήτησε να σταματήσει η εκπομπή. Παρά ταύτα εμείς είμαστε ανοικτοί  στην επικοινωνία με τον κόσμο, είτε μέσω Δελτίων Τύπου είτε με το να  συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε εκπομπή μας καλούν, προσπαθώντας να ακουστεί η άποψή μας  προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκυρη και αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών, σε μια ατμόσφαιρα συστηματικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Τα συγκεκριμένα  ΜΜΕ  όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για  υποσιτισμένα παιδιά, για τις καθημερινές αυτοκτονίες λόγω ανέχειας, για  τους εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες.  Παράλληλα εξυμνούσαν με πηχυαίους τίτλους την »λύση» των προβλημάτων αυτών:  «Λύθηκε το πρόβλημα των ανασφάλιστων»,  «Έρχεται ανάπτυξη»,  « Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης» κ.α που τόσο απέχουν από την καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας.
Εμείς επικοινωνιακά παιχνίδια δεν φιλοδοξούμε να παίξουμε,  ωστόσο  δεν θα  είμαστε ανεκτικοί ή αδιάφοροι απέναντι στο έγκλημα της παραπληροφόρησης των πολιτών. Έτσι  θα συνεχίζουμε να προβάλουμε την πραγματικότητα όπως την βιώνουν οι εκατοντάδες των πολιτών που ζητάνε την βοήθεια μας κάθε μήνα, με  μόνα εργαλεία πληροφόρησης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις ιντερνετικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, τους λίγους Έλληνες δημοσιογράφους  που επιδιώκουν να κάνουν τη δουλειά τους αμερόληπτα, και φυσικά  τα δεκάδες ξένα ΜΜΕ που μας επισκέπτονται με στόχο την προβολή της άποψης εκείνης που τα  ελληνικά συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρύψουν (διαβάστε περισσότερα για τα ξένα ΜΜΕ που μας έχουν επισκεφτεί εδώ).
Η είδηση της μήνυσης της Γερμανίδας δικηγόρου είναι ύψιστης σημασίας και αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας μας που έχει να κάνει με την απονομή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.  Ως κοινωνικό ιατρείο δίνουμε έναν πόλεμο σε δύο μέτωπα. Το ένα έχει να κάνει με την ιατροφαρμακευτική βοήθεια που προσφέρουμε με πνεύμα αλληλεγγύης. Και το δεύτερο, με την ανάδειξη των λόγων για τους οποίους οι πολίτες ζητάνε την βοήθεια μας και μαζί την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.  Αυτοί οι πολίτες αποτελούν θύματα ενός βιαιότατου οικονομικού πολέμου που ήδη κρατά 6 χρόνια.  Το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής σε πρόσφατη μελέτη του μιλά για 6.3 εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν  είτε κάτω από το όριο της φτώχειας είτε είναι πολύ κοντά σε αυτό (διαβάστε περισσότερα από την ίδια την έκθεση εδώ https://drive.google.com/file/d/0B9MB-ros_2DudEdwV1hzdXNpTzA/view?usp=sharing ).  Αντί λοιπόν κάποιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πάρουν μέτρα εξάλειψης της φτώχειας, κοιτάνε απλά να διαχειριστούν την κατάσταση συσκοτίζοντας την ουσία.  Πόσο πιστεύουν οι εκάστοτε κυβερνόντες ότι θα συνεχίσει ο Ελληνικός λαός να πιστεύει τα ψέματα τους, αφού καθημερινά η πλειοψηφία των πολιτών ζει κάτω από συνθήκες ανέχειας και φόβου;
Ο αγώνας που δίνουμε, μαζί με άλλα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία αλλά και γενικά με το κίνημα αλληλεγγύης που έχει γιγαντωθεί σε όλη τη χώρα, είναι ΔΙΚΑΙΟΣ, ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ.  Ακριβώς για αυτούς τους λόγους τα ερείσματα που έχουμε  στην κοινωνία είναι γερά  και δεν μπορούν να ξεριζωθούν από ένα σύστημα που καταρρέει και χρησιμοποιεί εργαλεία του παρελθόντος.
Ας αγκαλιάσουμε όλοι μας την έκκληση που κάνει η Γερμανίδα  δικηγόρος και ας βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερες μαρτυρίες.  Δημιουργήθηκε η  εικόνα από κάποιες ενημερωτικές σελίδες ότι η μήνυση στρέφεται εναντίον της χώρας μας.  Αυτό δεν ισχύει,η μήνυση στρέφεται εναντίον των γνωστών «αγνώστων» και ουσιαστικά αφορά στους  Έλληνες πολιτικούς που κυβέρνησαν την χώρα από το 2010 και μετά, την Τρόικα που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και οποιονδήποτε άλλο λειτούργησε προς την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.
Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.  Στο χέρι μας είναι να ζητήσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και σε δικαστήριο εκτός της χώρας μας, αφού ουδείς αρμόδιος στην Ελληνική δικαιοσύνη κάνει το παραμικρό  για να βοηθήσει τους πολίτες.  Ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν. Ας βάλουμε όλοι ένα μικρό λιθαράκι για να γίνει αυτό πραγματικότητα.
Όποιος θέλει να καταθέσει την μαρτυρία του μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας στο τηλέφωνο 210-9631-950 ή στο emailmkiellinikou@gmail.com

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου