Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 3 εκατ. των ανασφάλιστων έχουν δικαίωμα έκαστος μόνο μισό ευρώ νοσηλεία !!!



Σήμερα το θέμα ανασφάλιστοι επανέρχεται δριμύτερο, με αφορμή την υπουργική απόφαση για την φαρμακευτική δαπάνη, η οποία είναι δραματική, όπως την χαρακτηρίζουν όχι μόνο οι επικεφαλής των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, αλλά και οι οικονομολόγοι της υγείας. Τα δύο δις ευρώ που αποφασίστηκε να είναι η φαρμακευτική δαπάνη για την τρέχουσα χρονιά και για το 2015, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τους ανασφάλιστους, τα εμβόλια και τα παράγωγα αίματος, χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους της υγείας «ως ένα επικίνδυνο νούμερο, το οποίο θα καταβαραθρώσει ακόμη περισσότερο την υγεία και την περίθαλψη των Ελλήνων, η οποία στα χρόνια του μνημονίου, διαλύθηκε». 
Επιπλέον, οι ανασφάλιστοι αυξάνονται, και σύμφωνα με τελευταίες ασφαλείς εκτιμήσεις, το νούμερο αγγίζει τα 3 εκατ. ανθρώπους. Βέβαια στα 3 εκατ. περιλαμβάνονται τόσο οι ανασφάλιστοι, όσο και πολίτες, που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Βεβαίως το μεγάλο ερώτημα στο σημείο αυτό, είναι πόσοι από τους ανασφάλιστους είναι ασθενείς, ώστε να γνωρίζει με σαφήνεια ο ΕΟΠΥΥ, τι δαπάνη θα πρέπει να δαπανήσει.
Το ζήτημα λαμβάνει όμως ακόμη πιο δραματικές διαστάσεις, εάν δει κανείς την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, αναφορικά με την νοσοκομειακή περίθαλψη των οικονομικά αδυνάτων και όσων πολιτών εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3867/2010. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, το υπουργείο Υγείας, εγκρίνει ποσό ύψους 1,350 εκατ. ευρώ για την νοσηλεία των ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων. Δεν ξέρουμε εάν είναι για γέλια, ή για κλάματα το ποσό αυτό, διότι εάν διαιρέσουμε το 1,350 εκατ. ευρώ με τα 2,6 εκατ. ανασφάλιστους, τότε αυτό σημαίνει μισό ευρώ περίθαλψη για τον καθένα οικονομικά αδύναμο πολίτη.


Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/item/318441-ta-3-ekat-ton-anasfaliston--to-miso-evro-nosileia-kai-o-provlimatismos-tou-sfee#ixzz3CK6jXTeR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου