Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Το "αιματηρό" γερμανικό πρότυπο του Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (DRG's)
Στα λεγόμενα "αιματηρά εξιτήρια", δηλαδή στη μαζική χορήγηση εξιτηρίων από τα νοσοκομεία πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία ακόμη και χειρουργικών ασθενών με... ανοιχτές πληγές, αλλά και στον απάνθρωπο ανταγωνισμό μεταξύ "επικερδών" ασθενών και εκείνων οι οποίοι αποτελούν... χασούρα για τα νοσοκομεία, έχει οδηγήσει στη Γερμανία η εφαρμογή των DRG's, δηλαδή των γνωστών μας θεραπευτικών πρωτοκόλλων, με άλλα λόγια της δημόσιας χρηματοδότησης των νοσοκομείων με βάση τις διαγνώσεις!

Πρόκειται για το Σύστημα Αμοιβών Νοσοκομείων (ΣΑΝ), το οποίο είχε προαναγγείλει για το ελληνικό δημόσιο σύστημα Υγείας ο τέως υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και προωθούν τώρα ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Το σύστημα της χρηματοδότησης των γερμανικών νοσοκομείων είχε περιγράψει την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 με  μελανά χρώματα  και έκδηλη ανησυχία ο ομοσπονδιακός βουλευτής του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke και υπεύθυνος του τομέα Υγείας του κόμματος Harald Wienberg, κατά τη διάρκεια της εξαιρετικού ενδιαφέροντος ομιλίας του στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Η Υγεία στην περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη: μια αριστερή ματιά στις εξελίξεις και τις προοπτικές των συστημάτων Υγείας", "ΚΛΙΚ ΕΔΩ για την ομιλία του βουλευτη " 
την οποία είχαν διοργανώσει στην Αθήνα το Ίδρυμα "Ρόζα Λούξεμπουργκ" και το Ινστιτούτο Πολιτικού Προβληματισμού "Νίκος Πουλαντζάς".


ΠΗΓΗ:http://www.ygeia360.gr/el/news/item/12574-to-aimathro-germaniko-protypo-toy-systhmatos-amoibwn-nosokomeiwn-drgs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου