Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

ΠΟΕΔΗΝ: Απόφαση για την Ακύρωση της Αξιολόγησης - Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής 27 Ιουνίου 2014ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΑΘΗΝΑ 27/06/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3246


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει την αντίθεσή της στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που με το Ν. 4250/2014 που προωθεί η Κυβέρνηση. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων, στην περαιτέρω μείωση μισθών και στην αποδιάρθρωση των δομών του Δημοσίου.
Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσουν απεργία προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, με στόχο να αποτρέψει τη χρησιμοποίησή της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων.
Η απεργία αφορά το σύνολο των εργαζομένων που θα κληθούν να λάβουν μέρος ως αυτοξιολογούμενοι ή αξιολογητές.
Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή και στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων, οι εργαζόμενοι δεν εκτελούν εργασίες που σχετίζονται:
α) Με τη σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο
β) Με τη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και
γ) Με τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
Βασικό αίτημα του απεργιακού μας αγώνα, είναι η ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 και η τελική του κατάργηση, αλλά και η μη προώθηση των νέων ρυθμίσεων για τη μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων που περιλαμβάνει ακόμη και θεσμοθέτηση του ατομικού μισθού.
Το σύνολο των προϊσταμένων στα Νοσοκομεία αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, καλούνται να συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα διαρκείας για να ακυρώσουμε τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης.
Συνεχίζουμε τις Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συσκέψεις, περιοδείες, συλλογή υπογραφών και κάθε είδους δράσεις με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Εκτιμούμε ότι ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση δεν είναι υπόθεση καθενός ξεχωριστά, αλλά πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικής και συλλογικής δράσης.
Θεωρούμε ότι αυτή η μορφή της απεργιακής κινητοποίησης, που βασίζεται σε σχετική παλιότερη εμπειρία, στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία και στο ν.1264/1982, είναι ένα ισχυρό όπλο που μπορεί να θωρακίσει όλους τους εργαζόμενους και να μεταφέρει την ευθύνη, από προσωπική-υπηρεσιακή, στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα (ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ).
Συνεχίζουμε τη Συλλογή Υπογραφών. Αρνούμαστε να συμπληρώσουμε τα φύλλα Αξιολόγησης και τα παραδίδουμε ανυπόγραφα στα Σωματεία.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΘΗΝΑ 27/06/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3245

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε στη συνάντηση με την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 26/06/2014 ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Επίσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική που επιβάλλουν οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. Μέσα από το Σύστημα Αξιολόγησης η κυβέρνηση επιδιώκει την συρρίκνωση και την Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας. Επιδιώκει νέες μειώσεις στους μισθούς των Υγειονομικών, την διαρκή κινητικότητα και την σύσταση της νέας δεξαμενής Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων.
Βρισκόμαστε στο τέλος του Ιούνη ημερομηνία επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές των Νοσοκομείων και όμως οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, των Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ απέτρεψαν τον επιμερισμό των ποσοστών.
Μάλιστα Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν το πράττουν με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.
Πάνω από 30.000 Υγειονομικοί αρνούνται ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στο ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ της ΠΟΕΔΗΝ και ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΥΓΙΕΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Οι υπογραφές άρνησης συνεχίζονται. Αναμένεται η καθολική μας άρνηση.
Συνεχίζουμε Δυναμικά την αγωνιστική πορεία ανατροπής του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Γενικών Συμβουλίων της ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ.
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 30/06/2014 κηρύσσουμε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης προβολής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας (υποχρηματοδότηση, υποχτελέχωση, ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών, νέες δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα) με αιχμή την κατάργηση του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις των γραφείων της Διοίκησης και Προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία. Ενημέρωση των πολιτών για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις εμπορευματοποίησης των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών.
Την ίδια ημέρα 30/06/2014 πραγματοποιούνται συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 15:00μ.μ.. Στην ΑΘΗΝΑ το ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών σε ένδειξη Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών.
Από 1 Ιουλίου, τα Σωματεία καθημερινά δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την ανατροπή του νόμου και τη Συλλογή των φύλλων Αξιολόγησης στα Σωματεία. Η Ε.Ε. και το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ είναι στη διάθεση των Σωματείων να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις δράσεις και τις παρεμβάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 09/07/2014 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των Δημοσίων Υπαλλήλων με Συγκεντρώσεις και Πορείες σε όλη τη χώρα.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τον αγώνα λόγω καλοκαιριού. Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Αμέσως μετά την Απεργιακή Κινητοποίηση πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις και νέα Συνεδρίαση της Ε.Ε. για κλιμάκωση του αγώνα.
Θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κο. Κεγκέρογλου αρμόδιο για θέματα Πρόνοιας.
Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι Πρόεδροι των Σωματείων των Προνοιακών Μονάδων για να αναδείξουμε τα ζητήματα των μετακινήσεων, της έλλειψης Οργανισμών, των οφειλόμενων νυχτερινών, αργιών κ.α.
Δεν υπογράφουμε την καταδίκη του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας Δεν υποθηκεύουμε το εργασιακό μας ΜΕΛΛΟΝ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου