Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας με πεντάωρη στάση εργασίας την τετάρτη 23 Ιουλίου και επιστροφή των φύλλων αξιολόγησης πίσω στον υπουργό από τους εργαζόμενους στην υγεία

aksiologisi-antistekomaste
Στο πόδι είναι οι εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων καθώς η αξιολόγηση είναι προ των πυλών. Μια αξιολόγηση την οποία αρνούνται με κάθε τρόπο
Τα ειδοποιητήρια για την αξιολόγηση βρίσκονται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και προκαλούν …αναταράξεις στο ΕΣΥ. Τα κριτήρια αλλά και ο τρόπος που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περάσουν τα τεστ, απορρίπτονται από τα σωματεία ως απαράδεκτα. 
 
Μάλιστα το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο του προσωπικού του ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ σκοπεύει την Τετάρτη 23 του μηνός σε μια απεργιακή κινητοποίηση να επιστρέψει τα φύλλα αξιολόγησης στο υπουργείο Υγείας. 
 
Οι εργαζόμενοι που εδώ και καιρό με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνουν υπογραφές άρνησης, δεν προτίθενται να αποδεχθούν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση. Και αυτό διότι θεωρούν πως είναι ένας εύσχημος τρόπος η κυβέρνηση να υπακούσει στην τρόικα και να προχωρήσει σε απολύσεις. 
 
Μάλιστα οι συνδικαλιστές βλέπουν πίσω από την πρόσφατη φημολογία ότι κάποιοι κλάδοι θα εξαιρεθούν ως κοινωνικό αυτοματισμό που ακολουθεί η κυβέρνηση. Εκτιμούν πως είναι ένας τρόπος να μοιραστούν οι εργαζόμενοι και να σπάσει το μέτωπο του κοινού αγώνα. 
 
Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση άρχισε να «διασπείρει» ψευδείς ειδήσεις για δήθεν εξαίρεση κλάδων εργαζομένων από την Αξιολόγηση.
Ενισχύει φαινόμενα επαγγελματικού κανιβαλισμού μεταξύ των υπηρετούντων υπαλλήλων στα Νοσοκομεία που εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης».
 
Τα σωματεία δηλώνουν πως θα μείνουν ενωμένα μπροστά στο νέο κίνδυνο που προκύπτει για τις θέσεις εργασίας του συνόλου του προσωπικού του ΕΣΥ. 
 

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ όλης της Χώρας.
Τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων θα επιστρέψουν στον υπουργό Υγείας ως απαράδεκτα τα φύλλα αξιολόγησης ή τις υπογραφές των υπαλλήλων όπου αυτά δεν μοιράστηκαν.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παρήλθαν οι καταληκτικές ημερομηνίες επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές, της παραλαβής των Φύλλων Αξιολόγησης και της Αυτοαξιολόγησης, χωρίς να συμμετάσχει ούτε ένας εργαζόμενος στη διαδικασία της Αξιολόγησης και η ενυπόγραφη άρνηση είναι καθολική με πάνω από 40.000 υπογραφές.
«Σε πολλά Νοσοκομεία – αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ - δεν επιτρέψαμε στους Διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά και στα 40 Νοσοκομεία που παρελήφθησαν τα Φύλλα Αξιολόγησης παραδόθηκαν στα Σωματεία ως ασυμπλήρωτα - απαράδεκτα με καθολική συμμετοχή».
Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ θα πάρει μέρος στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής στο Εφετείο κατά της Απόφασης του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία - αποχή από το καθήκον της Αξιολόγησης για διαδικαστικούς λόγους, καθώς και στην 48ωρη δράση της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/316610-stasi-ergasias-tin-tetarti-sto-esy--to-ekav-kai-tis-monades-pronoias#ixzz3876brfmX


                                             και

πηγη:http://www.iatropedia.gr/articles/read/6967

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου