Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αλληλεγγύη στην συντρόφισσα Φωτεινή Μανωλάκου. Το ΣΒΕΝΝΑΜΙΚ καταγγέλλει τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου . H τρομοκρατία δεν θα περάσει.






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ
& Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
                                                                        Μολάοι 24-2-2014
                                                 Α.Π.: 7

                                                                                    ΠΡΟΣ
1)      ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
2)      ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
3)      ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΜΕ

Η συνάδελφος Μανωλάκου Φωτεινή, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας διώκεται απο τη Διοίκηση του Γ.Ν.Λακωνίας εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης.
Η συνάδελφος κλήθηκε σε απολογία γιατί σε ξαφνικό έλεγχο που «έστησε» η Διοίκηση στο Λογιστήριο, σε ημέρα κατά την οποία γνώριζε ότι απουσίαζαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι (ταμίας και υπάλληλος Λογιστηρίου) ζήτησε από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου να δώσει εκείνη, ως Προϊσταμένη του Τμήματος, διάφορα στοιχεία τα οποία άπτονταν των αρμοδιοτήτων των εν λόγω υπαλλήλων.
Η συνάδελφος δήλωσε την καλή της διάθεση να βοηθήσει, δήλωσε όμως ότι πρέπει να παρευρίσκονται και οι ίδιοι οι υπάλληλοι στη διαδικασία ελέγχου και πρότεινε να γίνει ανάκληση των αδειών.
Με αυτή την αφορμή, η Διοίκηση της επέδωσε κλήση σε απολογία κατηγορώντας την Αντιπρόεδρο της Συλλόγου μας για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και παρέλκυση ή άρνηση υπηρεσίες».
Η Διοίκηση δεν σταμάτησε εκεί.  Την επόμενη μέρα από την οποία της έδωσε την κλήση σε απολογία, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία, ανακαλεί απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης σύμφωνα με την οποία της είχαν ανατεθεί καθήκοντα Προϊσταμένης Διεύθυνσης και Οικονομικού και την μετακινεί αυθαίρετα στο Νοσοκομείο της Σπάρτης 70 χιλιόμετρα μακριά από το χώρο που λειτουργεί το Σωματείο, ενώ ταυτόχρονα αναθέτει καθήκοντα σε υπαλλήλους με κατώτερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα (με βαθμό Δ΄ και ΣΤ΄, ενώ η διωκόμενη συνάδελφος έχει το βαθμό Γ΄).  Σημειωτέον ότι, το Νοσοκομείο μας στη Διοικητική Υπηρεσία είναι αποστελεχωμένο, σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει.  Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μετά την αποχώρηση της υπαλλήλου του Λογιστηρίου λόγω εγκυμοσύνης είναι η μοναδική υπάλληλος που γνωρίζει το οικονομικό αντικείμενο.  Το Νοσοκομείο είναι η πρώτη φορά που από την εφαρμογή του esynet δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις διοικητικές του υποχρεώσεις και να αποστείλει τα απαιτούμενα στοιχεία με βάση τα οποία αξιολογούνται τα Νοσοκομεία.
Απόδειξη ότι η νέα Διοίκηση του Γ.Ν. Λακωνίας είχε προμελετήσει τη δίωξη της Αντιπροέδρου του Συλλόγου, είναι το γεγονός ότι, ο Αναπλ. Διοικητής Παναγόπουλος Δ. την παραγκώνιζε στα καθήκοντά της, ενώ η Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας κ. Παπαγεωργίου Ευδοξία, για περίπου τρείς μήνες τώρα αρνείται σιωπηλά να υπογράψει την Απόφαση Διοικητή, προς το Υπουργείο, για έγκριση πίστωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετάταξη της Αντιπροέδρου σε ανώτερη κατηγορία, ήτοι από ΤΕ Λογιστικής σε ΠΕ Οικονομικού.  Σημειωτέον ότι, η μετάταξη έχει ήδη εγκριθεί από το Υπηρεσιακό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Η δίωξη που έχει στήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου εναντίον της συναδέλφου είναι ξεκάθαρα συνδικαλιστική.  Το Σωματείο μας παλεύει δυναμικά για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών που εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας, ενώ η συνάδελφος πρωτοστατεί στους αγώνες για τη στήριξη του Νοσοκομείου και είναι ιδρυτικό και συντονιστικό μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην περιοχή μας.
Οι ενέργειές τους αυτές σκοπό έχουν, αφενός,  να φιμώσουν τη συνάδελφο και αφετέρου να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου και ζητάμε την παύση της πειθαρχικής δίωξης της Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας και την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων της Διοίκησης με στόχο την υπηρεσιακή της εξόντωση αλλά και τη διάλυση του Σωματείου μέσα από την τρομοκρατία και τη μετακίνησή της 70 χιλ. μακριά.

Η Γεν. Γραμματέας                                                                             Ο Πρόεδρος               


Δαουτάκου Ράλλια                                                                              Αποστολάκος Παναγιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου