Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΠΕ ( Ενωτική-Αγωνιστική-Πρωτοβουλία-Εργαζομένων) ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ 27-2-14 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ πανδημοσιοϋπαλληλική 48ωρη απεργία στις 13-14 Μάρτη



Η Ενωτική-Αγωνιστική-Πρωτοβουλία-Εργαζομένων,στις εκλογές του Αγίου Σάββα, αύξησε τις ψήφους της και ξανακέρδισε την αυτοδυναμία με 5 έδρες στις 9 και για ελάχιστες ψήφους έχασε την 6 έδρα για το ΔΣ του συλλόγου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του νοσοκομείου μας επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα την απόρριψη των μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της υγείας. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έδειξε τη διάθεση της για αγωνιστική συνέχεια απέναντι σε κάθε είδους επίθεση του υπουργείου υγείας και της τροικανής κυβέρνησης. Η μεγάλη καταγραφή μας στις εκλογές αυτές, δικαιώνει τις σκληρές επιλογές που κάναμε δύο χρόνια τώρα στην ηγεσία του σωματείου μας παλεύοντας ανοιχτά, καθαρά και αταλάντευτα τους μηχανισμούς της διοίκησης, την γραφειοκρατεία και την αδράνεια.

Ήταν 2 χρόνια που σε σκληρές συνθήκες κρατήσαμε ψηλά τον απεργιακό μας προσανατολισμό ενάντια στις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και τα κλεισίματα νοσοκομείων και δομών υγείας. Σε όλες αυτές τις μάχες στηριχθήκαμε στην επιτροπή αγώνα εργαζομένων που από κοινού οργανώναμε τη συμμετοχή του νοσοκομείου μας σε διαδηλώσεις και συνελεύσεις. Ταυτόχρονα πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία συντονισμών από τα κάτω με άλλα νοσοκομεία και άλλους κλάδους εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Χωρίς να λείψουμε από καμία μάχη που δόθηκε στο χώρο της υγείας και όχι μόνο, το σωματείο μας χτίζοντας το δίκτυο του Συντονιστικού Νοσοκομείων έγινε σύμβολο και κέντρο αγώνα πανελλαδικά.

Το 60% των εργαζομένων που στήριξε το σχήμα μας είναι η καλύτερη απάντηση στα κόμματα του μνημονίου που μασκαρεύτηκαν τους ανεξάρτητους την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και με ψέμματα ακόμα και με εκβιασμούς παν-κινητοποίησαν τους μηχανισμούς τους σε διοίκηση και διευθυντάδες κλινικών.

Προσπάθησαν να μας πισωγυρίσουν κάνοντας πολιτική στους διαδρόμους με ψιθύρους, προσωπικές επιθέσεις και λάσπες στους αγωνιστές που πρωταγωνίστησαν στο ξαναζωντάνεμα του σωματείου μέσα από ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες, με αγωνιστικό ενωτικό προσανατολισμό.

Οι εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα και με τις εκλογές απέδειξαν περήφανα πως όχι μόνο δεν λύγισαν από αυτούς τους μηχανισμούς του παρελθόντος αλλά προσδοκούν ένα σωματείο ακόμα πιο δυνατό στήριγμα στην κλιμάκωση, τον συντονισμό και την νίκη των αγώνων μας.

Ευχαριστούμε όλους και όλες, τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες του νοσοκομείου μας 
για τη στήριξή τους. 
Αυτή η στήριξη μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα , ενωτικά, πιο αποφασιστικά και πιο οργανωμένα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας  και της δωρεάν, δημόσιας ποιοτικής υγείας για όλους, που στα χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων μπαίνουν στο στόχαστρο. 
Μπροστά μας ανοίγεται η μάχη ενάντια στο νέο κύκλο αξιολογήσεων - διαθεσιμοτήτων - απολύσεων - περικοπών και στα νοσοκομεία. 
Γι' αυτό οργανώνουμε μαζικά τη συμμετοχή μας στην πανδημοσιοϋπαλληλική 48ωρη απεργία στις 13-14 Μάρτη που καλούν η ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και το Συντονιστικό Νοσοκομείων Αττικής.
Να πάρουμε πίσω όλα όσα μας άρπαξαν! Καμία επίθεση αναπάντητη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου