Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Νοσηλευτές: Εξώδικο στον υπουργό Υγείας - δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση- «φαρσοκωμωδία»


Νοσηλευτές: Εξώδικο στον υπουργό Υγείας - δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση- «φαρσοκωμωδία»


Eξώδικη διαμαρτυρία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέστειλε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), κηρύσσοντας ΑΠΕΡΓΙΑ και ΑΠΟΧΗ από τα καθήκοντα της αξιολόγησης από την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Η ΠΑΣΟΝΟΠ, χαρακτηρίζει την διαδικασία της αξιολόγησης, «φαρσοκωμωδία» προσθέτοντας ότι έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει σε αυτήν.
Ειδικότερα η ΠΑΣΟΝΟΠ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, κηρύσσει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και ιδίως:
(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του π.δ. 318/1992,
(β) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης,
(γ) από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992),
(δ) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992),
(ε) από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του π.δ. 318/1992),
(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ.
Στην ουσία, η εφαρμογή του ν. 4250/2014 στο χώρο της Υγείας, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, αποτελεί ένα ακόμη οριζόντιο μέτρο στην κατεύθυνση περιορισμού του συνολικού αριθμού καθώς και του μισθολογικού κόστους των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς ως τέτοιους αντιμετωπίζει η Ελληνική Πολιτεία και τους Έλληνες Νοσηλευτές!
Είναι κοινώς παραδεκτό καταλήγει η Ομοσπονδία, ότι η υποστελέχωση αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει καθημερινά τον υπεράνθρωπο αγώνα, προκειμένου τα δημόσια νοσοκομεία να παραμένουν ανοιχτά, προσφέροντας
τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ότι 15% των συναδέλφων μας είναι άχρηστοι και το 60% μέτριοι σε ένα σύστημα χωρίς περιγραφή θέσεων, κοινώς καθηκοντολόγιο, χωρίς στοχοθεσία και μετρήσιμους δείκτες. Δεν συμμετέχουμε σε μια αξιολόγηση «φαρσοκωμωδία».


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/320097-nosileftes-eksodiko-ston-ypourgo-ygeias---den-symmetexoume-stin-aksiologisi--farsokomodia#ixzz3FaiUbWie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου