Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Σε καθεστώς... voucher οι προσλήψεις στο δημόσιο
0

Σοκ προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο τομέα. Συνθήκες ιδιωτικού τομέα και εργασιακής ζούγκλας θα επιφέρει το σχέδιο Μητσοτάκη. 


Δύο χρόνια "δοκιμαστικός" εργαζόμενος υπό το καθεστώς της διαρκούς αξιολόγησης και μαθητείας. Στο τέλος της διετίας θα αντικαθιστάται από άλλον εκτός αν η αξιολόγηση τον κρίνει κατάλληλο όπου και θα νομιμοποιείται. Τα δύο δοκιμαστικά χρόνια ο μισθός θα εξισωθεί με τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα ενώ αν νομιμοποιηθεί θα μπει στο μισθολόγιο των δημοσιών υπαλλήλων.
Αυτά αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Έθνους μετά τη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα. Το σχέδιο της κυβέρνησης αλλάζει άρδην το εργασιακό τοπίο στο δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα το σχέδιο που επεξεργάζονται τα δύο υπουργεία οι νεοδιοριζόμενοι υπάλληλοι θα έχουν  αποδοχές ίσες με αυτές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και διετή δοκιμαστική εργασία.
Ο εισαγωγικός μισθός, που θα εντάσσεται στη μισθολογική βαθμίδα με το ΄όνομαι «Ζ») η οποία θα αποτελεί το εισαγωγικό κλιμάκιο για κάθε νεοδιοριζόμενο στο Δημόσιο,  για απόφοιτους δημοτικού θα είναι στα 586,08 ευρώ ενώ για απόφοιτους ΑΕΙ θα είναι στα 787,40 ευρώ.
Αναλυτικά:
- για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ,
- για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ,
- για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
- για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ.
Και αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη και κάνεις "μόκο" που λέει και ο κόσμος, θα είσαι από αυτούς που θα κρίνονται εξαιρετικοί και θα νομιμοποιούνται, ειδάλλως ξανά στην ανεργία, τα voucher, την απλήρωτη εργασία κ.ο.κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου