Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΓΕΙΑ Α.Ε. => Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε. => ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ...

Βορίδης: Ελεγκτικό εργαλείο η μείωση των διαγνωστικών εξετάσεων & προστασία των έντιμων γιατρώνΌποιος μπει στον κόπο να διαβάσει το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του υπουργού Υγείας κ. Βορίδη (κλικ εδώ), θα αντιληφθεί πού οδηγούνται τα πράγματα με την ΕΣΑΝ ΑΕ.
Ανοιχτό άφησε ο κ. Βορίδης το ενδεχόμενο να οδηγηθούν ακόμη και σε λουκέτο μικρά  περιφερειακά νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα οποία δεν θα καταφέρουν ν΄ αντέξουν την πίεση από τα μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ εξαιτίας του ανταγωνισμού μεταξύ νοσηλευτικών μονάδων, τον οποίο θα προκαλέσει ο νέος τρόπος χρηματοδότησης δια της λειτουργίας της ΕΣΑΝ Α.Ε.
Απέφυγε επίσης επιμελώς να απαντήσει ο υπουργός πώς είναι δυνατόν να έχουν το ίδιο ΚΕΝ δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία, όταν τα πρώτα επιφορτίζονται όχι μόνο με τις εφημερίες, αλλά και με την εκπαίδευση των ειδικευομένων, ενώ τα δεύτερα προσανατολίζονται μόνο στη μέγιστη δυνατή κερδοφορία.
Τέλος, τα νέα ΚΕΝ που θα συμπεριλαμβάνουν το μισθολογικό κόστος θα προκαλέσουν νέα συμπίεση μισθών και θα οδηγήσουν τους γιατρούς του ΕΣΥ σε αναζήτηση «πελατείας», ώστε να στηριχτεί η βιωσιμότητα του Νοσοκομείου.
Δεκάδες μέτωπα ανοίγουν και το καθήκον μας δεν είναι η επανάπαυση.
Είναι ο αγώνας..


Για να δείτε το νομοσχέδιο κλικ εδώ
Κριτική προσέγγιση στο νομοσχέδιο κλικ εδώεδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου