Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ



Συνάδελφοι/σες
  Με την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στην ''αποχή'' καταφέραμε να μπλοκάρουμε ξανά και ξανά το νόμο της ΄΄αξιολόγησης'' του Μητσοτάκη, οδηγώντας την κυβέρνηση σε αδιέξοδο.  
    Οι εργαζόμενοι από τα κάτω πήραν στα χέρια τους αυτή την μάχη.Με την μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, με καταλήψεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, κατασχέσεις των χαρτιών αξιολόγησης μέσα στα νοσοκομεία και απεργιακές κινητοποιήσεις οδήγησαν σε απανωτές ήττες το ΜητσοτάκηΣυνεχίζουμε έτσι, μέχρι την ολοκληρωτική υποχώρηση της κυβέρνησης.
   Στα νοσοκομεία τα λεφτά στερεύουν και η έλλειψη προσωπικού φτάνει την εντατικοποίηση στο κόκκινο και την λειτουργία των νοσοκομείων στα όρια τους.
       Μπροστά μας έρχεται νέος γύρος με περικοπές στους μισθούς μας, μέσα από το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
     Οι συγχωνεύσεις, καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, κρεβατιών, κλινικών και οργανικών Θέσεων συνεχίζονται, επίσημα πια τα ψυχιατρικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο.
  Tο ξεπούλημα της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες προχωράει, με τηνιδιωτικοποίηση των υποστηρικτών υπηρεσιών  να απλώνεται, με στόχο η δημόσια υγεία να περάσει σε ιδιώτες και ότι απομείνει να λειτουργήσει έτσι και αλλιώς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
   Σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, που θα βάλει ταφόπλακα στην δημόσια υγεία και το ΕΣΥ, η Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Αμοιβών Νοσοκομείων, η οποία θα διαχειρίζεται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τους διαθέσιμους πόρους για την υγεία, με μοναδικό κίνητρο το κέρδος.
   Η απάντηση σε όλα αυτά πρέπει να είναι μια, η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ κλιμάκωση των αγώνων μας. Απεργιακός ξεσηκωμός που θα βάλει φρένο σε όλα αυτά και θα απαιτήσει χρηματοδότηση για την δημόσια υγεία και μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.
   Στη σύσκεψη που έγινε στις 1/9/14 αποφασίσαμε να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στα παρακάτω.
 Συνεχίζουμε την απεργία- αποχή για την αξιολόγηση, δεν συμμετέχουμε σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.

      Στις 6/9/14 στη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στη ΔΕΘ

      Στις 18-19/14 στο αντιφασιστικό διήμερο, επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

   Στις 23/9/14 στην απεργιακή κινητοποίηση συμπαράστασης στις καθαρίστριες

       Κυριακή στις 28/9/14 συμμετέχουμε στη πανελλαδική συνέλευση που καλεί ο συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις & εργολαβίες.
Για να τα οργανώσουμε όλα αυτά καλούμε γεν. συνέλευση του συντονισμού στις 15/9 στις 6:30μμ στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου