Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Λουκέτο στα ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας Ψυχιατρική απορρύθμιση



Λουκέτο θα μπει τις επόμενες ημέρες σε μεγάλα ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα, με την Αυγή, θα κλείσουν οι πόρτες σε Δαφνί, Δρομοκαΐτειο και Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης. Περίπου 1.300 ψυχικά ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται μόνο σε Δαφνί και Δρομοκαϊτειο και 4.500 πάσχοντες που επισκέπτονται τακτικά τα ιδρύματα, προορίζονται για Γενικά Νοσοκομεία, στα οποία η κατάσταση είναι ήδη φρικτά επιβαρημένη από ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό και εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών της και προανήγγειλαν μπαράζ κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένες αποφάσεις θα ληφθούν αύριο από τις γενικές συνελεύσεις.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μέχρι στιγμής η αναζήτηση χώρων στα Γενικά Νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας, έχει καταλήξει σε κλινικές του Θριασίου και του Ευαγγελισμού, με δυναμική 20 κλινών και με 40 ράντζα, όταν μόνο στα δύο μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας νοσηλεύονται ήδη 1.300 ασθενείς. Την ίδια ώρα το Δαφνί διαθέτει 9 ψυχιατρικές κλινικές και το Δρομοκαϊτειο 6.
 
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι πίσω από τη σπουδή της κυβέρνησης για λουκέτο στα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία είναι η απόφασή της να παραχωρήσει 400 στρέμματα στο ΤΑΙΠΕΔ. Υπογράμμισαν, δε, ότι «δεν πρόκειται για ψυχιατρική μεταρρύθμιση, αλλά για απορρύθμιση με μνημονιακή επιταγή».
 
Από την πλευρά τους οι ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ, τονίζουν ότι δεν υπάρχουν κατάλληλοι και επαρκείς χώροι για να στεγαστούν οι ψυχικά πάσχοντες στα γενικά νοσοκομεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου