Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Παράσταση υποκρισίας για την "αξιολόγηση" από τον υπουργό Υγείας!

"Ακούω περί αγωνίας των εργαζομένων, περί απολύσεων, περί αντιδράσεως λόγω απολύσεων. Πού υπάρχει αυτό στον νόμο; Κάνετε ένα κόπο και διαβάστε το νόμο για την αξιολόγηση και πείτε μου σε ποιο άρθρο, σε ποια παράγραφο, σε ποια διάταξη υπάρχει ως κύρωση ότι αν κάποιος μπει σε αυτό το 15% που είναι λιγότερο καλοί, αυτός απολύεται; Πουθενά. Παρεμπιπτόντως η βάση έχει πάει στο 6,9 με κάποιες ερμηνείες, οπότε δεν υπάρχει και αυτό το κάτω από τη 

Αλλά εγώ λέω ακόμα και για αυτόν που τυχόν θα είναι και κάτω από τη βάση, θα πάρει 4. Σε ποιο σημείο λέει ότι θα έχει άλλου είδους δυσμενή μεταχείριση; Πουθενά. Πείτε, λοιπόν, ότι θέλετε να τον απολύσετε κάποιον που είναι κακός. Για να δούμε πώς θα τον απολύσετε; Αφού δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για να οδηγηθεί στην απόλυση;

Εγώ σας λέω ότι παίρνει 0, όχι ότι παίρνει 6,8, ότι του βάζει κάποιος 0. Για πείτε μου πώς χρησιμοποιώντας αυτή τη διαδικασία της αξιολόγησης θα τον απολύσετε; Πού είναι το νομικό σας πάτημα; Από την διαδικασία της αξιολόγησης, πώς αυτός οδηγείται στην απόλυση;"



Μάκης Βορίδης κατα τη διάρκεια της συνάντησής του με τους διοικητές των νοσοκομείων (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) .

 

Να του πούμε εμείς λοιπόν του Βορίδη πώς από τη διαδικασία της κατάπτυστης "αξιολόγησης"  του νόμου 4250/2014 μπορεί κάποιος να απολυθεί .



1. Ο νόμος  4250/2014 προβλέπει διαχρονικά ότι θα εφαρμοζονται  οι ποσοστώσεις ( 25% άριστοι, 60% μέτριοι έως καλοί  και 15% ανεπαρκείς) στις αξιολογήσεις των υπαλλήλων.

Επίσης στο Άρθρο 32 - Μεταβατικές διατάξεις προβλέπεται:




"5. Οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013, οι οποίες έχουν συνταχθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος ή κατά τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία αποτίμησης των προσόντων των υπαλλήλων για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 90 και 91 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167)."



Τι σημαίνει η ύπαρξη αυτής της παραγράφου στο συγκεκριμένο νόμο και γιατί ορίζει ρητά ότι δεν θα ληφθούν υπόψη οι εκθέσεις αξιολόγησης ΜΟΝΟ για το 2013;



Απλά, γιατί οι εκθέσεις αξιολόγησης  θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία αποτίμησης των προσόντων των υπαλλήλων για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα για το 2014 και μετέπειτα!

Άρα από τις αξιολογήσεις του 2014 και μετά όποιος υπάλληλος βρίσκεται στη λίστα του 15% των "ανεπαρκών" θα είναι υποψήφιος για να τεθεί σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα και από κει είναι πολύ εύκολο, μετά την πάροδο ενός 8μήνου, να απολυθεί όπως συνέβη με χιλιάδες μέχρι στιγμής εργαζόμενους  στο Δημόσιο Τομέα.



2. Πότε μπορεί να απολυθεί ένας υπάλληλος με βάση τον ισχύοντα Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα;



Άρθρο 152 του νόμου 3528/2007 (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας)










Και τι λέει η “ακαταλληλότητα κατά το άρθρο 95 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα” ;







 






Άρα, υπάλληλος που δεν προάγεται σε βαθμό σε δυο διαδοχικούς πίνακες παραπέμπεται  με το ερώτημα της απόλυσης!



Θα προάγονται όλοι οι υπάλληλοι στους βαθμούς;





Η απάντηση  είναι όχι , γιατί αυτό προβλέπεται από το νέο βαθμολόγιο-μισθολογιο των υπαλλήλων:



Άρθρο 7 του νόμου 4024/2011



 



Από που  νομίζετε ότι θα προέρχονται  οι στάσιμοι (μη προακτέοι)  υπάλληλοι στους βαθμούς  ;



Μα είναι φως- φανάρι από τη μεγάλη δεξαμενή του  αυθαίρετου και διαχρονικού  15% των "ανεπαρκών υπαλλήλων" του νόμου 4250/2014!!!



Και αυτοί ακριβώς οι στάσιμοι- μη προαγόμενοι υπάλληλοι του 15% του νόμου 4250/2014 θα οδηγούνται με τη χρήση των άρθρων των νόμων που  σας παραθέσαμε στο καιάδα της απόλυσης !



Αυτά είναι τα νομικά πατήματα της απόλυσης μέσω της αξιολόγησης,  για τα οποία ρωτούσε τους διοικητές των νοσοκομείων  σήμερα ο υπουργός Υγείας.



Το ερώτημα τώρα είναι:  δεν τα γνωρίζει αυτά ο  Μ. Βορίδης ως νομικός που είναι;



Το ερώτημα έχει δυο πιθανές απαντήσεις:



1. Ο υπουργός φυσικά και τα γνωρίζει  και απλά σήμερα έδωσε μια παράσταση υποκρισίας!

2. Ο υπουργός  δεν τα γνωρίζει, διότι όταν ήταν φοιτητής αντί να διαβάζει και να μελετά, κυνηγούσε δημοκράτες και αριστερούς πολίτες με το ...τσεκούρι του!





ΥΓ: Η  υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης   Εύη  Χριστοφιλοπούλου σε συνέντευξή της στις 30/04/2014 στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή είπε κατά λεξη: “Οι απολύσεις και οι αποχωρήσεις στο δημόσιο, μπορεί και πρέπει να επέρχονται είτε λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων, είτε λόγω κατάργησης οργανικών θέσεων όπως ισχύει σήμερα. Θα πρέπει όμως να γίνει και το επόμενο βήμα: εάν ένας υπάλληλος που του έχουν προσφερθεί ευκαιρίες και κίνητρα για επιμόρφωση και βελτίωση των δεξιοτήτων του δεν αποδίδει σε επανειλημμένη αξιολόγηση, τότε θα πρέπει να αποχωρεί από το δημόσιο. Αυτό κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αποτελέσει και θέμα συζήτησης στο τραπέζι της συνταγματικής αναθεώρησης”


Ας τη ρωτήσει λοιπόν ο Βορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου