Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Στο ΣΤΕ, η ΑΔΕΔΥ κατά της «αξιολόγησης Μητσοτάκη»

mitsotakis-aksiologisi



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων (Σύλλογος εργαζομένων Δασολόγων Κρήτης, Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας κ.λπ.), ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις οποίες επεκτάθηκε η «αξιολόγηση» του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και στους εργαζομένους των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των ΝΠΔΔ κ.λπ.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις -που όπως αναφέρουν έχουν τον χαρακτήρα εγκυκλίου- δεν δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με συνέπεια να είναι ανυπόστατες. Υποστηρίζουν ακόμη ότι οι επίμαχες αποφάσεις παραβιάζουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων.
Το ΜΕΤΑ Δημοσίου, με ανακοίνωσή του και με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έναντι της προσφυγής του Κ. Μητσοτάκη κατά της αποχής – απεργίας διαρκείας από τη διαδικασία της «αξιολόγησής», σημειώνει:
«Το δρόμο αυτό του αγώνα δεν πρόκειται να κάμψει καμιά απόφαση δικαστηρίου. Καμιά δικαστική απόφαση δεν μπορεί να ανακόψει αυτό το τεράστιο κύμα αντίστασης και ανυπακοής, ενάντια σε ένα κατά γενική ομολογία άδικο νόμο. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα, έναν αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας, μέχρι την τελική νίκη».
Επιπλέον, το ΜΕΤΑ καλεί:
1. Τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στο νόμο–έκτρωμα. «Δε θα πρέπει κανένας να συμπληρώσει και να καταθέσει το ατομικό φύλλο αξιολόγησης και κανένας προϊστάμενος να μην κάνει τον επιμερισμό των ποστών και τις εισηγήσεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
2. Τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους των εργαζομένων να συνεχίσουν τη διαδικασία συλλογής των φύλλων αξιολόγησης και να μην τα παραδίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης όλων των εργαζομένων.
3. Την ΑΔΕΔΥ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, να εξαγγείλει τη συνέχιση της απεργίας-αποχής, «διευρύνοντας το πλαίσιο κατά της αξιολόγησης, με την άρνηση του επανελέγχου των φακέλων, που αποτελεί και αυτό εργαλείο για νέες απολύσεις, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους σε μαζική ανυπακοή και σε άρνηση της συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας αξιολόγησης».
Τέλος το ΜΕΤΑ Δημοσίου καλεί όσες Ομοσπονδίες και σωματεία έχουν λάβει αποφάσεις για απεργία την Τρίτη 15 Ιούλη 2014, εκφράζοντας και μ’ αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους απέναντι στο εντεινόμενο αυταρχισμό, που σηματοδοτεί η δικαστική προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην ΑΔΕΔΥ, «να αναλάβουν πρωτοβουλίες περιφρούρησης των κινητοποιήσεών τους, με απεργιακές συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς».
«Η ενιαία αντίσταση και ανυπακοή των εργαζομένων στην προκαθορισμένη “αξιολόγηση” είναι η απάντηση στον υπουργό των απολύσεων και της Διοικητικής… Απορρύθμισης, Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ήδη έχει καταθέσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις πρώτες 35.000 υπογραφές ανυπακοής των εργαζομένων στους δήμους, ενώ και στην ΑΔΕΔΥ έχουν κατατεθεί δεκάδες χιλιάδες ακόμα δηλώσεις ανυπακοής από τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων στο Δημόσιο», επισημαίνει η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ.
Και συμπληρώνει: «Η ανατροπή του νόμου στην πράξη από την καθολική ανυπακοή των εργαζομένων να μην υποκύψουν στον ανθρωποφαγικό νόμο της “αξιολόγησης”, να μην “αυτοαξιολογηθούν” και να παραδώσουν τα φύλλα ντροπής στα πρωτοβάθμια σωματεία τους θα φέρει τη νίκη απέναντι στον αυταρχισμό, τη βία και την τρομοκρατία της συγκυβέρνησης. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου