Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Επέστρεψαν ως «απαράδεκτα» τα φύλλα αξιολόγησης εργαζομένων από 100 σωματεία



                                                                                                                
                                                                                                                      Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή


Με την ένδειξη «απαράδεκτα» επέστρεψαν στη πόρτα του υπουργείου Υγείας, τα φύλλα αξιολόγησης, αντιπροσωπείες από 100 Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – Προνοιακών Μονάδων όλης της χώρας και του ΕΚΑΒ του συνόλου των υπηρετούντων εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της πρωινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο.

«Με τη πράξη μας αυτή προστατεύουμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας, την εργασία μας και την Επαγγελματική Αξιοπρέπεια.Η Αξιολόγηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά την υποβάθμιση, τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίησή της. Δεν επιδιώκει την βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων, την βελτίωση της αποδοτικότητας, αλλά δημιουργεί νέα «καβάτζα» για απολύσεις, διαθεσιμότητες και απώλειες μισθών» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Υπουργό Υγείας η Ομοσπονδία μετέφερε την άρνηση των εργαζομένων να συμμετέχουν στο σύστημα αξιολόγησης, η οποία του εκφράστηκε έμπρακτα με τα πρωτοφανή ποσοστά συγκέντρωσης των Φύλλων Αξιολόγησης στα Σωματεία σε ποσοστό που σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αγγίζει το 90 – 95%.

Ο Υπουργός Υγείας όπως αναφέρει η Ομοσπονδία τους δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την Αξιολόγηση.

«Μάλιστα σχεδιάζει την εφαρμογή της Αξιολόγησης από τους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων χωρίς να προηγηθεί η αυτοαξιολόγηση όπως ορίζει ο Νόμος 4250/2014.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που δηλώνει έτοιμη να απαντήσει «δυναμικά και  μαζικά»

πηγη: http://www.ygeia360.gr/el/health-politics/item/12298-poedhn-epestrepse-ws-aparadekta-ta-f%CF%8Dlla-axiologhshs-ergazomenwn-apo-100-swmateia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου