Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Προσκαλούν στη Σαντορίνη τον Αβραμόπουλο....




Επιστολή πρόσκληση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο απέστειλε σήμερα η επιτροπή πολιτών για το νέο νοσοκομείο. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ,
Κατά την επίσκεψή Σας στη Σαντορίνη ως Υπουργού Υγείας, διαβλέψατε την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου και τη σπουδαιότητά του για τη βελτίωση στο νησί μας τόσο των υπηρεσιών υγείας όσο και των υπηρεσιών τουρισμού. Εμπιστευτήκατε την τοπική κοινωνία  της Θήρας ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων. Η ιστορική απόφαση για την ίδρυση και ανέγερση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με Δημόσιο χαρακτήρα πάρθηκε. Για το σκοπό αυτό η τοπική Εκκλησία  με επικεφαλής τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Επιφάνειο και το Ιερατείο Θήρας δώρισε οικόπεδο τριάντα στρεμμάτων ευρισκόμενο στο ακριβότερο και καταλληλότερο σημείο του νησιού μας. Το όραμα για τη δημιουργία του σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με δημόσιο χαρακτήρα ένωσε, ενέπνευσε και κινητοποίησε όλους τους πολίτες της περιφερειακής ενότητας Θήρας.
Κύριε Υπουργέ, θέσατε το θεμέλιο λίθο και σε χρόνο εξαιρετικά σύντομο το νοσοκομείο ολοκληρώθηκε και εξοπλίστηκε πλήρως.
Όλοι πλέον αποκαλούν το νοσοκομείο μας το διαμάντι των Κυκλάδων.
Οι πόρτες όμως του νοσοκομείου δεν άνοιξαν ποτέ. Τα μηχανήματα δεν τέθηκαν σε  λειτουργία ποτέ. Κανείς ασθενής δεν νοσηλεύτηκε ποτέ.
Το νοσοκομείο είναι κλειστό μολονότι  η τοπική κοινωνία, πέραν των φόρων για την υγεία, πέραν του οικοπέδου που παραχώρησε δωρεάν για την ανέγερση του Νοσοκομείου, συμβάλλει αποφασιστικά με επιπλέον χρήματα για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε: 
Σε όλη την Ελλάδα το κράτος αναλαμβάνει τις αεροδιακομιδές  με στρατιωτικά ή άλλα αεροπλάνα και πληρώνει  οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για κάθε ώρα πτήσης, όπως μπορεί να σας βεβαιώσει το ΕΚΑΒ.     Κάθε αεροδιακομιδή από τη Σαντορίνη διαρκεί δύο ώρες και κοστίζει 16.000  ευρώ. Σημειώνουμε επίσης, ότι η δαπάνη για  μεταφορά ασθενών με καΪκι από τα  νησιά των Κυκλάδων  στη Σύρο ανέχεται σε τρείς χιλιάδες (3.000) για κάθε ασθενή. 
Ωστόσο στη Σαντορίνη το ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού  (τελεφερίκ), το οποίο διοικείται από τους προέδρους των κοινοτήτων και στις οποίες διανέμονται τα κέρδη του,  έχει αγοράσει από τα έσοδά του δύο αεροπλάνα και διενεργεί κάθε χρόνο 300 αεροδιακομιδές ασθενών από τη Σαντορίνη σε Νοσοκομεία των Αθηνών και της Κρήτης επιβαρυνόμενο με όλες τις σχετικές δαπάνες από το έτος 1996 μέχρι σήμερα.
Αν λάβουμε υπόψη μας ότι για κάθε αεροδιακομιδή  που διενεργείται με στρατιωτικό αεροπλάνο (C 130)  η δαπάνη ανέρχεται  σε οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ  για κάθε ώρα πτήσης και για κάθε αεροδιακομιδή απαιτούνται δύο ώρες (δηλαδή  δέκα έξι χιλιάδες 16.000 ευρώ  επί 300 αεροδιακομιδές όπως προαναφέρουμε), το Δημόσιο (ΕΚΑΒ) απαλλάσσεται από δαπάνη που ανέρχεται σε   4.800.000 ευρώ           (300 επί 16.000 = 4.800.000).
Εκτός από αυτά το ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού  (τελεφερίκ) ενισχύει ετησίως το Κέντρο Υγείας με το ποσό των περίπου 100.000 ευρώ. 
Υπηρεσίες υγείας δηλαδή ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ ετησίως οι οποίες θα έπρεπε να παρέχονται με δαπάνη του κράτους, παρέχονται με δαπάνη του πολίτη της Σαντορίνης.
Από εφέτος έχει επιβληθεί ένα επιπλέον ευρώ στο εισιτήριο του τελεφερίκ για τη λειτουργία του Νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα όπως αναφέρεται στο δωρητήριο συμβόλαιο του οικοπέδου.     
Επιπροσθέτως από επίσημα στοιχεία αποδεικνύεται ότι η «επισκεψιμότητα» στην περιφερειακή ενότητα Θήρας είναι υπερδιπλάσια από αυτήν της Σύρου και κατά συνέπεια επιβάλλεται για υπερδιπλάσιους λόγους η λειτουργία  και του δικού μας Νοσοκομείου.
Το κτήριο του νοσοκομείου ολοκληρώθηκε, δεν ολοκληρώθηκε όμως και το όραμα. 
Στρέφουμε τις ελπίδες μας σε Εσάς και Σας προσκαλούμε στη Σαντορίνη για να δείτε το Νοσοκομείο μας και για να  συμβάλουμε όλοι μαζί ξανά στην πραγματοποίηση του αρχικού οράματος της δημιουργίας του σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με Δημόσιο χαρακτήρα.
  
 Με Τιμή  η  Επιτροπή Στήριξης  Νοσοκομείου Θήρας


Τηλέφωνα Επικοινωνίας 2286022419 -  6944512883 – 6972927807 - 6974787907

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου