Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις στις 5 Ιούνη



Συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 5 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6 και μισή το απόγευμα.
Η ΑΔΕΔΥ, σε σχετική της ανακοίνωση (ΕΔΩ το πλήρες κείμενο) κατηγορεί την κυβέρνηση πως «συνεχίζοντας την ανάλγητη πολιτική της, οδηγεί τους εργαζόμενους που έθεσε η ίδια σε διαθεσιμότητα (σχολικούς φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενους σε  Υπουργεία), σταδιακά σε απόλυση».
Όπως υπογραμμίζει, «είναι οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται μετά από 103 χρόνια! Ακολουθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κ.λπ., διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων».
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στη διαμαρτυρία και κάνει γνωστό πως μετά το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 6.30, θα ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει στο υπουργείο Οικονομικών (Καραγ. Σερβίας 10), όπου «οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών επί 23 μέρες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, απαιτώντας την εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για την επαναπρόσληψή τους». Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος.
Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, λέει όχι στις απολύσεις και στη διάλυση του δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου