Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Καταρρέει η Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω




Καταρρέει η Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω λόγω των διαθεσιμοτήτων, ελλείψεις σε προσωπικό και υποχρηματοδότηση, ενώ ορατός είναι και ο κίνδυνος να σταματήσει να λειτουργεί με το επικείμενο κλείσιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί» στο οποίο και υπάγεται.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν σήμερα Τρίτη σε Συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και θεραπευμένοι του 18 Άνω.
Οι 600 θεραπευμένοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο συγκριμένο πρόγραμμα απεξάρτησης εξέφρασαν τον τρόμο του μόνο στην ιδέα ότι το 18 Άνω θα κλείσει κα κάλεσαν πολίτες και πολιτεία να στηρίξουν την συνέχιση της λειτουργίας του.

« Ο Διοικητής του ψυχιατρείου «Δαφνί» επισπεύδει το κλείσιμο του έως το 2015, οπότε και εμείς σε ένα χρόνο θα μείνουμε χωρίς σφραγίδα. Όταν ρωτάμε τι θα γίνει μετά το κλείσιμο του ψυχιατρείου που θα πάει το 18 Άνω, δεν μας δίνει καμία ξεκάθαρη απάντηση» ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Κυρούσης, Ψυχίατρος και Διευθυντής της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω – ΨΝΑ.

Σκληρή κριτική στον Υπουργό Υγείας κ. 'Αδωνι Γεωργιάδη και στο Διοικητή Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής κ. Παύλου Θεοδωράκη άσκησε και η κ.Κατερίνα Μάτσα ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνη του 18 'Άνω «ο Διοικητής διορίστηκε από τον Υπουργό Υγείας και θα εκφράζει τις απόψεις του. Δεν υπάρχει κανένα Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής για την υγεία . Σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση της απεξάρτηση. Πρέπει να διαφυλαχθεί το θεωρητικό και θεραπευτικό πλαίσιο και οι θεμελιώδεις αρχές του προγράμματος που αποτελεί μια διαφορετική πρόταση.»

«Το 18 Άνω εκπέμπει σήμα κινδύνου οδεύει σε κατάρρευση η μεγαλύτερη Μονάδα απεξάρτησης του ΕΣΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ .Ηρακλής Γκότσης από το σωματείο εργαζομένων της Μονάδας και πρόσθεσε « Ότι είναι αναγκαίο να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του και να εξακολουθήσει να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες χωρίς καμία διάκριση σε όποιον απευθύνεται σε αυτό και να του δοθούν όλες οι δυνατότητες για την ανάπτυξη του.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου