Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...



Τις τελευταίες ημέρες, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου κύριο Λάμπου και το μέλος του κοινού ΔΣ κυρία Βιτζηλαίου, μέσα από ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, να πείσουν τον Ναξιακό λαό ότι όλα βαίνουν καλώς στον τομέα υγείας της Νάξου, ότι ο καλός μας ο Υπουργός μας υποσχέθηκε θέσεις και οργανισμούς, ότι εκείνοι κάνουν «εισηγήσεις» και «προτάσεις» που περιμένουν να γίνουν αποδεκτές από τις πολιτικές ηγεσίες, ότι χάρη στις δικές τους προσπάθειες στεκόμαστε όρθιοι και ότι γενικώς όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και βαίνουμε ολοταχώς προς την ανάπτυξη. Σαν μόνη τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτή φωτογραφίζουν και οι δύο το Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. που στους λίγους μήνες της λειτουργίας του, απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο την κοινωνία, την ενημερώνει για την κατάσταση σε τακτική βάση και της ζητά να αγωνιστεί για δευτεροβάθμιο νοσοκομείο και για δημόσια, δωρεάν υγεία. Τα ίδια λόγια και τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται εναρμονισμένα και από τους δύο παραπάνω δεν μας αφήνουνε άλλα περιθώρια παρά να πειστούμε ότι είναι συνεννοημένοι και συντονισμένοι σε κοινή γραμμή.
Κατά κοινή δήλωση τους λοιπόν, τα αποκαλυπτικά βίντεο που έβγαλε στην δημοσιότητα το Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. και μέσω των οποίων προβλήθηκε για πρώτη φορά δημόσια ο αναξιοποίητος εξοπλισμός του Νοσοκομείου Νάξου, άνοιξαν την όρεξη σε κάποιους και θέλουν να τα πάρουν.  Αν νομίζουν ότι θα πτοηθούμε επειδή προσπαθούν περίτεχνα να μεταθέσουν πάνω μας τις ευθύνες τους, είναι οικτρά γελασμένοι. 
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η περιουσία που έχει πληρώσει ο Ναξιώτης με τον ιδρώτα του μένει αναξιοποίητη και έχει απαξιωθεί απ΄τις διοικήσεις και τους προσκείμενους σε αυτές συνδικαλιστές αλλά και από το ίδιο το κράτος.
Από το 2001 που ιδρύθηκε το Νοσοκομείο μέχρι σήμερα, όλες οι διοικήσεις συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής αλλά και οι πολιτικές ηγεσίες είχαν την ευκαιρία, αν ήθελαν,  να αναπτύξουν το Νοσοκομείο, να το στελεχώσουν με τις 45 θέσεις ιατρών και τις υπόλοιπες λοιπού προσωπικού που υπήρχαν στον παλιό οργανισμό, να ιδρύσουν την αιμοδοσία, να ανοίξουν τα χειρουργεία και τον τεχνητό νεφρό, να εξοπλίσουν τα τμήματα κλπ, κλπ, κλπ. 
Από το 2001 μέχρι σήμερα, η κυρία Βιτζηλαίου, σαν μέλος των διαφόρων διοικητικών συμβουλίων και συνδικαλίστρια είχε την ευκαιρία της, αν ήθελε, να αγωνιστεί για όλα τα παραπάνω. Αν μετά από δέκα και πλέον χρόνια όχι μόνο δεν κατάφερε με τις ενέργειες της να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας στο νησί μας αλλά αντίθετα οδηγηθήκαμε σε τραγική υποβάθμιση, δεν της φταίει το Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες. Κάτι άλλο ήταν προφανώς λάθος στις πρακτικές και τακτικές της και δεν είχε τα αποτελέσματα για τα οποία διατείνεται ότι προσπαθούσε.
Ας αφήσουν λοιπόν όλοι αυτοί τις προβοκατόρικες δηλώσεις γιατί στο τραγικό σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι τους ενοχλεί που ακούγονται επιτέλους οι αλήθειες, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή……

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και την σωστή ενημέρωση της κοινωνίας, θεωρούμε αναγκαίο να σταθούμε σε μερικά σημεία των συνεντεύξεων των κυρίου Λάμπου και κυρίας Βιτζηλαίου:

Σχετικά με την μετακίνηση Νοσηλευτικού Προσωπικού στον εισπρακτικό μηχανισμό:

Θ.Λ.«………προτεραιότητα μου είναι οι ασθενείς………..»
(μόνο που το να παίρνεις μια μάχιμη νοσηλεύτρια από τα Τ.Ε.Π. και να την κάνεις διοικητικό υπάλληλο για να εισπράττει πεντάευρα δείχνει ξεκάθαρα ότι προτεραιότητα σας, μόνο ο ασθενής δεν είναι,  κύριε Λάμπου. Στα Νοσοκομεία οι ασθενείς χρειάζονται νοσηλευτικό προσωπικό και όχι εισπράκτορες)

Θ.Λ.«Βεβαίως μετακινώ εργαζομένους σύμφωνα με τον Νόμο …… για την μετακίνηση της συγκεκριμένης νοσηλεύτριας και το συζήτησα μαζί της και πρόταση πήρα από τον προϊστάμενο…….»
(μόνο που κύριε Λάμπου ο νόμος και σχετικές εγκύκλιοι του ΥΥΚΑ απαγορεύουν την μετακίνηση του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα. Επιπλέον εκδώσατε απόφαση ανάθεσης αναρμοδίως αφού βάσει της ΔΑΑΔ 4396/3611/21-02-2012 απόφασης της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου τέτοιες αποφάσεις τοποθετήσεων προσωπικού εκδίδονται από τον Διοικητή ή το Διοικητικό Συμβούλιο και όχι από τον Αναπληρωτή Διοικητή. Επομένως ούτε επιτρέπεται, ούτε σας έχει εκχωρηθεί η αρμοδιότητα να αποφασίζετε και να διατάσσετε την εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων (άρα η μετακίνηση δεν έγινε με βάση τον νόμο), ούτε το συζητήσατε με την ενδιαφερόμενη, ούτε λάβατε πρόταση της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας όπως διατείνεστε. Αντιθέτως η μετακινημένη συνάδελφος σας γνώρισε εγγράφως τις αντιρρήσεις της πριν την έκδοση της απόφασης και η Νοσηλευτική Υπηρεσία σας έδωσε αρνητική εισήγηση για την μετακίνηση προσωπικού της στον εισπρακτικό μηχανισμό)

Θ.Λ.:«……………δεν πρόκειται περί συνδικαλιστικής δίωξης, απλά έτυχε η συγκεκριμένη υπάλληλος να είναι και συνδικαλίστρια…………….»
(πως ακριβώς δηλαδή έτυχε αυτό κύριε Λάμπου; την γνώμη της δεν την ζητήσατε, θετικές εισηγήσεις από την υπηρεσία της δεν λάβατε, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διοικητής δεν ενημερώθηκαν για την δήθεν επιτακτική ανάγκη, ………. πως λοιπόν προέκυψε το συγκεκριμένο άτομο; Βάλατε τα ονόματα στην κληρωτίδα και βγήκε το δικό της; ποιον νομίζετε ότι πείθετε με αυτές τις δηλώσεις;)

Θ.Λ. «επειδή είναι συνδικαλίστρια δεν θα έχει ειδική μεταχείριση …….. δεν ευθύνομαι εγώ για την περικοπή του επιδόματος ………… και άλλες φορές έχω μετακινήσει προσωπικό στο ταμείο και συγκεκριμένα την κυρία Βιτζηλαίου που είναι πρόεδρος του άλλου Σωματείου. Την είχα εκεί πολλούς μήνες και δεν παραπονέθηκε ποτέ»
(δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας να μιλήσουμε για τις «ειδικές μεταχειρίσεις» που συμβαίνουν μέσα στο Νοσοκομείο ούτε και να αναφέρουμε πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά αφού εσείς πρώτος θίξατε αυτό το θέμα και αναφέρεστε και σε συγκεκριμένα ονόματα για να κατηγορήσετε την συνάδελφο μας που παρανόμως μετακινήσατε, ας πούμε την αλήθεια ολόκληρη και όχι μισή και προσαρμοσμένη στα μέτρα σας. Την κυρία Βιτζηλαίου δεν την μετακινήσατε εσείς στον εισπρακτικό μηχανισμό κύριε Λάμπου. Την βρήκατε εκεί.  Υπηρετούσε σε αυτό το πόστο από το 2005 κατόπιν δικής της επιθυμίας και γι αυτό δεν παραπονέθηκε. Όλο το διάστημα που δούλευε εκεί σαν διοικητικός υπάλληλος αμείβονταν με τις πλήρεις αμοιβές που λαμβάνουν οι μάχιμες νοσηλεύτριες που δουλεύουν βάρδιες, νυχτέρια, σαββατοκύριακα, αργίες στο πλευρό του ασθενούς και λάμβανε προσαυξημένο το νοσοκομειακό επίδομα της νοσηλευτικής υπηρεσίας χωρίς η ίδια να εκτελεί νοσηλευτικά καθήκοντα. Την ημέρα που εκδόθηκε ο νόμος που αφαιρούσε το επίδομα απ΄ όσους δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα, η κυρία Βιτζηλαίου επέστρεψε στην νοσηλευτική υπηρεσία για να μην το χάσει. Μάλιστα εκείνην την ρωτήσατε κύριε Λάμπου τι θέλει να κάνει (αν δηλαδή θέλει να συνεχίσει στο ταμείο και να χάσει το επίδομα ή αν επιθυμεί να επιστρέψει στην νοσηλευτική και να το πάρει) και όταν σας είπε ότι θα επιστρέψει στην νοσηλευτική υπηρεσία για να παίρνει το επίδομα είπατε απλά «οκ». Και μάλιστα επέστρεψε με τους δικούς της όρους αφού με την ανοχή σας και την ανοχή των προϊσταμένων δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα μαζί με όλες τις άλλες συναδέλφους της και εντελώς αδικαιολόγητα εκτελεί μόνο πενθήμερο (Δευτέρα – Παρασκευή) πρωινό ωράριο. Αμείβεται βέβαια όπως κάθε άλλη νοσηλεύτρια και λαμβάνει το νοσηλευτικό επίδομα  χωρίς όμως στην ουσία να εκτελεί τα ίδια βαριά καθήκοντα  …………… 
ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; 
(τα συμπεράσματα τα αφήνουμε για τους αναγνώστες…….)

Σχετικά με τις μονές βάρδιες στα ασθενοφόρα:

Θ.Λ. «…….. είναι ψέματα, δεν έδωσα ποτέ εντολή για μονές βάρδιες ……….. όταν δεν υπάρχει δεύτερος στην βάρδια το ασθενοφόρο θα το συνοδεύει γιατρός, αυτό είπα και καλώς το είπα ………….. δεν αποδυναμώνονται τα ΤΕΠ, όταν φεύγει ο Αγροτικός θα μένει ο ειδικευμένος ………… επίσης μπορεί να συνοδεύει η νοσηλεύτρια …………… οι γιατροί το καταλαβαίνω να αντιδρούν, οι υπόλοιποι γιατί αντιδρούν;
(μόνο που ο κύριος Λάμπου έδωσε έγγραφη οδηγία να τηρηθεί η απόφαση του Δ.Σ. που και ο ίδιος προσυπογράφει και προβλέπει τις μονές βάρδιες ασθενοφόρων και η απόφαση αυτή είναι επικίνδυνη για την ζωή των ασθενών και αυτών που νοσηλεύονται και αυτών που διακομίζονται. Ακούσαμε βέβαια με πολύ ενδιαφέρον και την ραδιοφωνική συνέντευξη της κυρίας Βιτζηλαίου που σαν μέλος του ΔΣ προσυπέγραψε την παραπάνω απόφαση. Μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν τρέχει και τίποτα, στην τελική θα συνοδεύει η ίδια τα περιστατικά στις μονές βάρδιες (εύγε, συγκινηθήκαμε!!!!!!!). Δεν μας είπε όμως η εν λόγω κυρία πότε θα τα συνοδεύει αυτά τα περιστατικά; Τα απογεύματα που δεν δουλεύει; Τις νύχτες που δεν δουλεύει; Τα σαββατοκύριακα που δεν δουλεύει; Τις αργίες που δεν δουλεύει; Όταν μιλάς εκ του ασφαλούς είναι εύκολο να είσαι υπεράνω ……… Γνωρίζουν όμως ο κύριος Λάμπου και η κυρία Βιτζηλαίου ότι το απόγευμα του Σαββάτου 16/03/2013 (τριήμερο Καθαράς Δευτέρας) έπρεπε να διακομιστεί περιστατικό με το ασθενοφόρο στο πλοίο, η βάρδια ασθενοφόρου ήταν μονή, ο μοναδικός εφημερεύων αγροτικός είχε φύγει για διακομιδή  από νωρίς, στα ΤΕΠ υπήρχε μόνο ο ειδικευμένος και μία νοσηλεύτρια που αντιμετώπιζαν βαρύτατο περιστατικό και είχαν και πολλά άλλα σε αναμονή και στους θαλάμους υπήρχε μόνο μία νοσηλεύτρια; Ποιος ήταν εκείνος που «περίσσευε» τη δεδομένη στιγμή στα ΤΕΠ και μπορούσε να συνοδέψει το ασθενοφόρο; Γνωρίζουν επίσης ότι ,πάλι το τριήμερο της καθαρής δευτέρας ,έγινε σοβαρό τροχαίο και πήγε το ασθενοφόρο μόνο με έναν οδηγό γιατί η βάρδια ήταν μονή και δεν μπορούσε να το συνοδεύσει κάποιος από τα Τ.Ε.Π., επειδή και πάλι αντιμετώπιζαν ένα σοβαρότατο περιστατικό εκείνη την στιγμή και ήταν όλοι πάνω σε αυτό; Δεν το γνωρίζουν γιατί κανείς από τους δύο δεν ήταν εκεί, ούτε ο κύριος Αν. Διοικητής που διατείνεται ότι η απόφαση του είναι καλώς καμωμένη ούτε η κυρία Βιτζηλαίου που προσφέρεται μεγαλόψυχα να συνοδεύει τις μονές βάρδιες. Όσο για το για ποιο λόγο αντιδρούμε στην απόφαση όσοι δεν είμαστε γιατροί, η απάντηση είναι απλή και προφανής, εκτός από εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, είμαστε και κάτοικοι αυτού του νησιού και η ασφάλεια και η ζωή μας εξαρτώνται απ΄αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις που προσυπογράφονται από τις διοικήσεις και τα τσιράκια τους. Θα πρέπει δηλαδή πρώτα να θρηνήσουμε θύματα για να πειστούμε ότι οι πρακτικές αυτές είναι επικίνδυνες;)  

Σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου:

Θ.Λ.: «σχεδιάζω και διαχειρίζομαι ότι έχω στην διάθεση μου»
(οι εξοπλισμοί αξίας 1.250.000 € περίπου δεν είναι στην διάθεση σας κύριε Λάμπου; Πως ακριβώς τους έχετε διαχειριστεί όλα αυτά τα χρόνια που διοικείτε; και γιατί μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν; Εσείς πάντως είστε εντάξει, έχετε κάνει χαρτιά όπως λέτε………)

Θ.Λ.: «η συγχώνευση μπορεί να λειτουργήσει με προϋπόθεση να είναι ανεξάρτητο οικονομικά το Νοσοκομείο και ανεξάρτητα στελεχωμένο και μια κοινή Διοίκηση να προγραμματίζει την γενικότερη πολιτική»
(μόνο που με την συγχώνευση που υποστηρίζετε κύριε Λάμπου, το Νοσοκομείο δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητο, είναι απόλυτα εξαρτημένο από μια κοινή Διοίκηση που βρίσκεται αλλού και είναι βέβαιο ότι θα δρα ενάντια προς τα συμφέροντα μας. Η ίδια η κυρία Βιτζηλαίου δήλωσε σε συνέντευξη της ότι η Διοίκηση και οι γιατροί της Σύρου, κύριος Ζόρμπας και κύριος Λημναίος δήλωσαν την πρόθεση τους να μας πάρουν τα μηχανήματα αλλά ήταν τελείως αρνητικοί στο να έρθουν να βοηθήσουν την Νάξο να λειτουργήσει τις υποδομές της. Δηλαδή μας δήλωσαν σαφώς οι Συριανοί ότι έχουν σκοπό να μας τα πάρουν όλα και να μην δώσουν τίποτα (κατά δήλωση πάντα της κυρίας Βιτζηλαίου – εμείς μπροστά δεν ήμασταν ). Επίσης το Νοσοκομείο μας δεν είναι πια ανεξάρτητα στελεχωμένο ……. τι έχετε να πείτε άραγε κύριε Λάμπου και κυρία Βιτζηλαίου για τους 2 υπαλλήλους (ιατρό Ακτινολόγο και Επισκέπτρια Υγείας) που μας πήρε η Σύρος αμέσως μετά την συγχώνευση; Μήπως δεν τους χρειαζόμασταν; Αυτούς πάντως δεν τους έβγαλε το Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. σε βίντεο. Από κάπου αλλού τους είδε η Σύρος και τους πήρε.  Τι έχετε να πείτε επίσης για το τελευταίο έγγραφο της Υ.ΠΕ. από το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα ότι, ότι δίνουν σε εμάς θα το παίρνουν απ΄τους άλλους και το αντίστροφο; Έτσι λοιπόν λειτουργεί η συγχώνευση Νάξου και Σύρου …….. αυτά είναι τα αποτελέσματα της τα οποία βιώνουμε και θα βιώσουμε σε χειρότερο βαθμό. Παρόλα αυτά, η κυρία Βιτζηλαίου συνεχίζει να επιμένει ότι πρέπει να παλεύουμε κατά κύριο λόγο για το οργανόγραμμα και όχι για την άρση της συγχώνευσης την οποία δεν θεωρεί όπως λέει πρωτεύον αντικείμενο αγώνα.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΒΕΝΝΑΜΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ. Η ΣΥΝΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΑΞΟΥ – ΣΥΡΟΥ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑΞΙΩΤΕΣ, ΣΥΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΚΑΔΙΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ)  

Θ.Λ.: «…….δεν έχουμε πάει πίσω ……..έχουμε κάνει βήματα μπρος ……….δεν έχουμε ελλείψεις ούτε έχουμε αναστείλει λειτουργίες ………»
(θα μας επιτρέψετε να έχουμε τις αντιρρήσεις μας κύριε Λάμπου. Το να χάνεις μόνιμο προσωπικό όπως ο Αναισθησιολόγος, η Βιοπαθολόγος, η Καρδιολόγος είναι πολύ μεγάλο βήμα πίσω. Ο συνάδελφος Αναισθησιολόγος περίμενε πέντε χρόνια να λειτουργήσουν τα χειρουργεία που όταν ήρθε του είχαν υποσχεθεί ότι θα ξεκινήσουν άμεσα. Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα έδινε μάχες να σώσει ανθρώπινες ζωές διασωληνώνοντας όλα τα επείγοντα περιστατικά που διακομίζονταν από το Νοσοκομείο μας. Σήμερα δεν το έχουμε πια αυτό. Το να χάνεις λοιπόν το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί, ειδικά σε μια εποχή που οι προσλήψεις είναι τόσο δύσκολες είναι από μόνο του τραγική υποβάθμιση και πισωγύρισμα. Οι επικουρικοί με τους οποίου διατείνεστε ότι καλύπτετε ή θα καλύψετε, είναι μόνο προσωρινή λύση στην οποία δεν μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου. Πόσο καιρό θα αντέχουμε με μπαλώματα; Από την άλλη, η διοικητική συγχώνευση και οι νέες διαδικασίες που απαιτούνται στις προμήθειες έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις όσο κι θέλετε να το κρύψετε. Γιατί άραγε περιμένουμε τόσους μήνες να προμηθευτούμε υλικά για καλλιέργειες και χρόνο προθρομβίνης; κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς……..)  

Θ.Λ.: «…….ο μαστογράφος θα λειτουργήσει όταν έρθει νέος Ακτινολόγος………»
(μα αφού θέλαμε να λειτουργήσει ο μαστογράφος, γιατί δώσαμε τον ακτινολόγο μας στη Σύρο; Δηλαδή, από την μια οι Συριανοί θέλουν να μας πάρουν τα μηχανήματα επειδή δεν τα λειτουργούμε και από την άλλη στο ένα μηχάνημα που μπορούμε να το  λειτουργήσουμε μας παίρνουν το προσωπικό; Τι σόϊ διακανονισμός είναι αυτός; μήπως φταίει και για αυτό το Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.;)

Θ.Λ.: «…….το τμήμα αιμοδοσίας έχει περάσει σε ΦΕΚ  ……… έχουν γίνει οι κρίσεις για το γιατρό αιμοδοσίας…………. Έχουν εγκριθεί τα λεφτά για τον εξοπλισμό αιμοδοσίας ……… η αιμοδοσία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει ο τεχνητός νεφρός και τα χειρουργεία ………»
(δηλαδή με λίγα λόγια κύριε Λάμπου, έχουμε αιμοδοσία στα χαρτιά και τεχνητό νεφρό στα χαρτιά και χειρουργεία στα χαρτιά, μόνο που δυστυχώς τα χαρτιά είναι ανίκανα να παράσχουν οποιαδήποτε υπηρεσία στους ασθενείς…….)

Θ.Λ.: «……………με τα πεντάευρα καταφέρνουμε να κάνουμε και κάνουμε πράγματα για το Νοσοκομείο, ………………με αυτά καταφέραμε και πήραμε ψηφιοποιητή……………. δεν έχουμε άλλα έσοδα διότι τα ταμεία δεν μας πληρώνουν……….. αυτοί που κάνουν αποκλεισμούς στα ταμεία θέλουν να κλείσουν το νοσοκομείο………»
(μόνο που αυτοί οι «κακοί» που κάνουν τους αποκλεισμούς, είναι πολίτες κύριε Λάμπου και τα πληρώνουν τα ταμεία τους , πληρώνουν ακόμα και τους φόρους τους για να χτίζει και να εξοπλίζει το κράτος Νοσοκομεία, και μαζί με αυτά πληρώνουν από πάνω και το χαράτσι του 5ευρου. Και κατά την άποψη σας, όσοι μάχονται για δωρεάν δημόσια υγεία, θέλουν να κλείσουν τα νοσοκομεία ενώ το «καλό» κράτος που κάθε μήνα καρπώνεται τις εισφορές των πολιτών και δεν τις αποδίδει στην υγεία  τους, δεν θέλει να διαλύσει την δημόσια υγεία αλλά θέλει να την αναπτύξει. Πολύ πειστική η λογική σας. Κάντε λοιπόν την είσοδο 20€ και όλοι εμείς που ξαναπληρώνουμε τα χιλιοπληρωμένα ας μην δυσανασχετήσουμε και ας μην αγωνιζόμαστε για δωρεάν υγεία γιατί τότε θα κατηγορηθούμε ότι θέλουμε να κλείσει το Νοσοκομείο……. τέλος, καλός ο ψηφιοποιητής στον οποίο επενδύσατε τα πεντάευρα που πληρώνει ο κοσμάκης, μπορεί με την επένδυση αυτήν να εξοικονομούνται πόροι όπως λέτε, όμως καμιά νέα υπηρεσία δεν προσφέρει ο ψηφιοποιητής αυτός στον ασθενή …….. άποψη μας είναι ότι, εφόσον έχουμε τόσο μεγάλες ελλείψεις στις παροχές υγείας που προσφέρουμε, αν περισσεύουν κάποια χρήματα, θα πρέπει να επενδύονται σε νέους εξοπλισμούς που προσφέρουν νέες υπηρεσίες στον ασθενή και όχι σε εξοπλισμούς που απλά μειώνουν το κόστος σε ήδη υφιστάμενες υπηρεσίες!)

Θ.Λ.: «……………δεν γίνονται παράνομες εισπράξεις ………. Το πεντάευρω δεν εισπράττεται στα επείγοντα ………… επείγον είναι μόνο η εισαγωγή ή η διακομιδή………»
(μήπως ξεχάσατε κύριε Λάμπου ότι στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου εισπράττονταν παράνομα οι παρακλινικές εξετάσεις από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ κατά παράβαση του ενιαίου κανονισμού παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ; Μήπως ξεχάσατε ότι η πρακτική σας αυτή συνέχιζε επί μήνες παρά τις προφορικές οχλήσεις του Σωματείου μας αλλά και πολλών αγωνιζόμενων συμπολιτών μας και σταμάτησε μόνο μετά την έγγραφη παρέμβαση του Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. στον Κοινό Διοικητή;  Μήπως ξεχάσατε και σεις κυρία Βιτζηλαίου ότι όλο αυτό το διάστημα εσείς υπηρετούσατε στο ταμείο και κάνατε αυτές τις παράνομες εισπράξεις από τους ασφαλισμένους; Διότι εμείς δεν το ξεχνάμε. Επίσης τι εννοείτε κύριε Λάμπου όταν λέτε ότι επείγοντα είναι μόνο οι εισαγωγές και οι διακομιδές; Η αντιμετώπιση οξέως άλγους δεν είναι επείγον; Ένα τραύμα στο οποίο γίνονται ράμματα ή ένα σπασμένο μέλος που μπαίνει σε γύψο ή μια αλλεργική αντίδραση που αντιμετωπίζεται και ο ασθενείς πάει σπίτι του εσείς το θεωρείτε τακτικό περιστατικό και όχι επείγον;(και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς). Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, μόνο οι εισαγωγές και οι διακομιδές δεν πληρώνουν στο Νοσοκομείο μας; Όλοι οι άλλοι πληρώνουν; Να και κάτι που δεν το ξέραμε…….. 
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε για άλλη μια φορά ότι το σωματείο μας έχει αναρτήσει στο ταμείο λίστα με τους ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία και εξαιρούνται από τα πεντάευρα. Καλούμε όλους  τους ασθενείς να διαβάζουν την λίστα όταν τους παραπέμπουν στο ταμείο (το 80% τουλάχιστον δεν πρέπει να πληρώνει σύμφωνα πάντα με τον νόμο). 
ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ)

Κλείνοντας την παρέμβαση μας, είναι απαραίτητο να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις. Οι διάφορες διορισμένες διοικήσεις αλλά και οι εκπρόσωποι του κατεστημένου στο χώρο υγείας, το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν και να υποθάλπουν τις πολιτικές διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της υγείας που μεθοδεύονται από το μνημονιακό κράτος. Ο Υπουργός Υγείας το έκανε σαφές, μόλις λίγες μέρες πριν,  ότι όποιος δεν ακολουθεί το πρόγραμμα πετσοκόμματος των παροχών υγείας, θα πετιέται από το σύστημα και ακόμα ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να βάλει τους ιδιώτες στην δημόσια υγεία. Σε δηλώσεις του αναφέρει: 
«Σκεφτόμαστε να υπάρξουν Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Πιστεύουμε ότι θα αποβούν επωφελείς για την εθνική οικονομία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

και ακόμα 
«αυτοί που ορίζονται διοικητές και υποδιοικητές είναι για να λύνουν προβλήματα, δεν είναι για να κάνουν εσωτερικό συνδικαλισμό στον υπουργό που τους όρισε»
, 
και συμπληρώνει ότι
«αν κάποιος δεν θέλει να είναι διοικητής ή υποδιοικητής, ευχαρίστως να μας δώσει την παραίτησή του».

Το συμπέρασμα από τα λεγόμενα του Υπουργού είναι :

«σε διορίζω, όχι για να φροντίζεις για την υγεία του λαού, αλλά για να εφαρμόζεις τις πολιτικές μου, όσο καταστροφικές κι αν είναι αυτές, κι αν δε σου αρέσει ….. φύγε».

Επομένως δεν θα πρέπει να μας πείθουν τα παραμύθια που κατά καιρούς μας πλασάρουν οι Υπουργοί, Βουλευτές και Διοικητές και οι παράγοντες που βρίσκονται σε συνεργασία μαζί τους και εφαρμόζουν τις απαράδεκτες πολιτικές τους.
Χρέος όλης της κοινωνίας είναι να αγωνίζεται από την βάση, με όλες της τις δυνάμεις, ενάντια σε πρακτικές και πολιτικές που μας αφαιρούν το δικαίωμα για αξιοπρεπή ζωή.

Τις καταστροφικές συνέπειες της συγχώνευσης ήδη τις έχουμε βιώσει. Η αυτονομία του Νοσοκομείου μας (διοικητική και υγειονομική) πρέπει και αξίζει να παλευτεί γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη του. Το ζήτημα της αυτονομίας το ξέκοψε ο Υπουργός σε όλους. Οι άλλοι όμως σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να αγωνίζονται. Εμείς θα σταματήσουμε; Αν δεν συνεχίσουμε δυναμικά τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί! 


Για τη συνέντευξη του κ. Θεοχάρη Λάμπου: ΕΔΩ
Για τη συνέντευξη της κ. Παρασκευής Βιτζηλαίου: ΕΔΩ και ΕΔΩ

     
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ! ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ……..

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου