Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΣΒΕΝΝΑΜιΚ ΚΑΛΕΙ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΟΣ. ΝΑΞΟΥ
                                                                                         Νάξος  18/6/2015
Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΥ ΝΑΞΟΥ.    
ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ,ΠΙ ΚΑΙ ΠΠ1 ΝΑΞΟΥ ,
ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Διεύθυνση : Χώρα Νάξου, Τ.Κ.84300     
Τηλέφωνα : 6978100321,                                   
 
 
ΠΡΟΣ:  ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ
ΚΟΙΝ : Γ.Ν – Κ.Υ ΝΑΞΟΥ
ΘΕΜΑ : Παροχή  οικονομικής στήριξης  του ΓΝ-ΚΥ ΝάξουΤο ΣΒΕΝΝΑΜΙΚ ύστερα από την γενική συνεύλευση που πραγματοποίησε την 11/06/2015 για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης στο Γ.Ν-Κ.Υ Νάξου και μετά από καταγραφή των ελλείψεων κυρίως ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού καθώς και υλικοτεχνικου εξοπλισμού αποφάσισε να ζήτησει βοήθεια προς πάσα κατεύθυνση.

Το ίδρυμα στήριξης πόλλα χρόνια στο παρελθόν ήταν αρωγός στα θέματα που απασχολούσαν το  Γ.Ν. –Κ.Υ Νάξου και έκανε πράξη εμπράκτα τον σκοπό του δίνοντας έτσι με τις δυνάμεις που διαθέτει λύσεις για την εύρυθμη λειτουργέια του Γ.Ν.– Κ.Υ Νάξου.Είναι σημαντικός και ο σκοπός του ιδρύματος αλλά  και οι παρουσία του παρέχοντας βοήθεια καλύπτοντας βασική ανάγκη όπως είναι η υγεία  των συναθρώπων μας  στην Νάξο.

Τα θέματα που χρήζουν αντιμετώπιση με σειρά προτεραιότητας είναι η πρόσληψη ιατρικού προσωπικού ΑΜΕΣΑ λόγω καλοκαιρινής περιόδου.

Συγκεκριμένα :

1)      Ιατρό παθολόγο.

Λόγω συνταξιοδότησης των περισσότερων παθολόγων λειτουργούμε κατα κύριο λόγω με έναν (1) παθολόγο ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά χωρίς τακτικά ιατρεία.

2)      Ιατρό παιδιάτρο.

Στο νοσοκομείο της Νάξου δεν υπάρχει κανένας παιδίατρος.3)      Ιατρό Καρδιολόγο.

Στο νησί με αυξημένα καρδιολογικά περιστατικά  το νοσοκομείο  λειτουργεί με έναν καρδιολόγο ΜΟΝΟ για επέιγοντα περιστατικά και οχι όλες τις ημέρες του μήνα..

4)      Ιατρό Ορθοπεδικό.

5)      Έλλειψη Χειρουργού.

Το Νοσοκομείο Νάξου λειτουργεί μόνο με ένα χειρουργό!! και όπως είναι φυσικό δεν καλύπτει όλες τις ημέρες του μήνα

6)      Έλλειψη Αναισθησιολόγου.

Σε επείγοντα  περιστατικά η  παρουσία  αναισθησιολόγου  κρίνεται  επιβεβλημένη Στο Νοσοκομείο Νάξου δεν υπάρχει αναισθησιολόγος!!!

7)      Ελλειψη Αγροτικών Ιατρών.

Τα νησιά μας των μικρών κυκλάδων δεν έχουν ιατρούς όπως επίσης και τα χωριά της Νάξου, είναι στο έλεος του θεού.   Σας  ενημερώνουμε ότι μετά από έγγραφο ερώτημα του σωματείου μας στην οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου, το ποσό που χρειάζεται ένας ιατρός επιμελητής Β το μήνα, συμπεριλαμβανομένου και των εφημεριών του ,πήραμε προφορική απάντηση ότι  ανέρχεται περίπου στις 2600-3000 ευρώ.Ακόμη  Έλλειψη βάρδιας ασθενοφόρων.

Πολλές φορες  επείγοντα περιστατικά ερχονται με αγροτικό όχημα!!!   Με ότι αυτο συνεπάγεται για το επέιγον περιστατικό. Τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν πολλές ώρες της ημέρας χωρίς ασθενοφόρο.Γνωρίζοντας ότι στο παρελθόν το ίδρυμα στήριξης έχει συμβάλει στην πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου με επιτυχία και ορμώμενοι απο τις δηλώσεις του νεοκλεγέντα προέδρου πως θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην Νάξο,

καλούμε το ίδρυμα στήριξης σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την υγεία των κατοίκων των νησίων μας να συμβάλει με την παροχή οικονομικής στήριξης για την πρόσληψη προσωπικού βάζοντας ένα λιθαράκι στήριξης  στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου .

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις άμεσες ενέργειες σας.


                                                                                                                             Με εκτίμηση


         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    

                                                              
                                                 
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΜΙΧΑΕΛΑ                                                    ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου